Pages

Tuesday, October 27, 2009

birthday housemate aku

celebrate kat secret recipe, 1borneo.. makan seketul kek tuk 3 orang.. jimat dah sesuai tuk orang berdiet cam kami.. (;p sebenarnya nak cepat nak p tgk surrogate.. makan apa smua kurang dari sejam..huhu)

..peace..

aku pun nak mengepeace gak.. :)

ni kad birthday yang aku buat tuk ida.. gunting dan tampal pebalut hadiah.. yang bunga2 kecik tu aku pakai craft puncher kesayangan aku..:)

tadaa.. it has candle popping up!! hehe.. this is my new skill i learn from here..



Sunday, October 25, 2009

projek ujung minggu..

Lama aku tak mengepos kat blog ni.. ni minggu lepasnya aku nye kerja.. tengah kemas2 jumpa gambar nii.. ni gambar aku dapat anugerah tahun 2007.. daripada aku simpan je dalam kotak tu.. aku pun merajinkan diri membuat frame yang xseberapa ni..




selamat aku letak kat dinding bilik aku.. supaya menda alah ni dapat menaikkan semangat aku untuk berkerja dengan ikhlas kerana Allah.. aminn..

pastu aku terpandang gambar ni yang lama dah lama atas meja aku.. abah aku yang buat frame ni tuk aku.. gambar ma abah aku p haji.. jadi alang2 bersepah2 dah umah aku ngan kertas, aku pun buat jugakla tuk gambar ni.. bagi nafas baru tuk gambar ni.. ewahhh.. hehe

hasilnya.. taadaaa.. yang tang nama ngan bulat2 tu digitaly inserted.. sebab kat umah xde printer nak print nama.. ;p

Friday, October 16, 2009

Thursday, October 08, 2009

~stereogram

skrang aku stuck dengan menda ni.. stereogram.. alah, menda yang 3d konon dalam gambar 2d.. dulu aku sangat berusaha tuk tengok sampai nak terkeluar biji mata pun tak nampak2.. ni setelah berumur.. ehemmm..(!) baru la aku bleh nampak dengan mencari2 bagai nak rak camane nak tengok menda alah ni kat intenet.. huhu.. akhirnya la kaann.. (^_^)/

ni aku kongsi la ek.. supaya nanti2 bila aku lupa teknik2 yang tuk membutangkan mata boleh la aku rujuk balik.. hehe..





dari pemahaman pembacaan aku (serius ni!).. ada 2 cara.. ada yang suruh tengok gambar tu dekat sampai sentuh idung kat skrin tu.. tapi bagi aku sangat tak praktikal.. lain la kalau guna gambar atau siap2 print gambar tu.. (semangatnya.. :)).. cara yang no 2.. dengan guna cara kat atas tu.. tgk gambar dengan mata yang kabur.. focus/unfocus your eyes katanya.. kekalkan kedudukan bola mata tu sampai la nampak.. hari yang aku berusaha bersungguh-sungguh tu.. pening aku seharian gara2 duk juling2 mata..huhu.. tapi hasilnya amat memuaskan.. *wink wink*

ni gambar pertama yang aku nampak.. well, it's a colourful shark..


ini adalah big love.. (*love love*)

ni pun cantik.. budak tengah wat san castle.. :)
enjoy.. !

Thursday, October 01, 2009

smalam dalam sejarah..

smalam aku p keja seperti biasa.. bertolak jam 7 dari rumah dan sampai jam 7.49am kat opis.. dalam perjalanan nampak lagi pokok tumbang di jalanan.. (arini pun ada, hari sebelum smalam pun ada.. huhu..) soalan: adakah hari2 ribut skrang ni?? tak terperasan kalau malam semalam tu ribut..

skarang ni, nak p tempat keja baru aku ni akan lalu jalan tepi laut yang dari dulu aku rasakan sangat cantik bila2 masa pun kalau aku lalu.. tapi sejak awal minggu haritu, setiap pagi aku sampai tempat tu, aku terasa cam gerun sikit.. sebabnya air laut sangat banyak dan kuat menghempas pantai.. gerun tu ala2 bila ombak kuat dan aku kat laut nak buat penerjunan tuk dive.. huhu.. ni baru sikit.. kalau lebih lagi jadi kat tempat kita ni.. aku tak tau apa yang aku nak rasa.. isk2.. nauzubillah.. smoga kita sentiasa dilindungi dari bencana2 yang merosakkan.. amiinnn..

selain daripada itu, banyak perkara berlaku smalam.. di dunia luar dan juga dunia aku..

~ gempa bumi di Padang
~ tsunami di Samoa
~ gegaran di kl
~ selepas kerja, melawat dan beraya umah nenek sedara dan aunty2 kat sini
~ ada keta terbakar kat jalan, kancil dan hangus.. ada polis, bomba dan ambulan..
~ tgk G-force, cita ok tapi takdelah hebat ngat..
~ makan durian pertama kalinya pada tahun ni.. hehe