Pages

Wednesday, February 16, 2011

i'm adopting new hobby..

assalamualaikum wbt..

banyak saya nak cerita.. tapi tengok la gambar dulu.. tak cantik sangat.. tapi bolehlaaa kan.. (^_^)


cutekan.. this in my first attempt knitting lace pattern.. i'm still lacking but not bad.. (tepuk bahu sendri.. hehe).. kait mengait ni mula2 belajar masa kat kk dulu.. housemate masa tu pandai mengait.. jadi credit tuk dia.. :)

skrang saya dah boleh cari pattern sendri (kat internet, berlammbaak pattern cantik, so i'm choosing wisely ) and learning how to manipulate stitch more than ever.. seronok rupanya.. and it keeps me busy.. i likee.. ;p

baby booties
pattern here sangat bermakna sebabnya.. after 4 beanie hats, a sweater and 2 baby booties done, i realized that my knitting technique is wrong.. huhu.. no wonder payah sangat nak mengait dan hasil tak sama dengan patern.. my previously wrong(!) technique looks well in stokinnete stitch pattern but not in garter stitch pattern.. this one using garter.. nampak tak pada kasut tu, lepas pada lace pattern, ada garisan ombak2 tu.. tu namanya garter stitch pattern..



yang ni ombak2 tu takde.. tu namanya stokin stitch pat... and on the wrong side!! adeehhh.. masa buat ni rasa sangat susah sebab kait hasil tak sama dengan gambar dia bagi.. lepas tu la baru susah payah berusaha mencari2 apa yang silapnya.. memang dah tekniknya salah.. hasilnya salah la kan.. tapi takpe, kita blajar dari kesilapan.. aja aja fighting!!




Friday, February 11, 2011




video

The "CUPPYCAKE" Song
(Lyrics and Music by Judianna Castle)
is actually the chorus from Amy's version of "You're My Honeybunch"
(lyrics and music by Judianna and Buddy Castle)
..
The lyrics in blue make up the short version that was first uploaded to the internet in August of 1996.
.
You're my Honeybunch, Sugarplum
Pumpy-umpy-umpkin, You're my Sweetie Pie
You're my Cuppycake, Gumdrop
Snoogums-Boogums, You're the Apple of my Eye
And I love you so and I want you to know
That I'll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear
.

"I wrote this song about all of the sweet names my mom and dad called me when I was little
and all of the sweet names that I call my daughter Amy.
I entitled it "You're My Honeybunch" and gave it to her as a Valentine's day present." - Judianna Castle

© 1994 Amy J. Music (ASCAP)
ALL RIGHTS RESERVED

footnote : my favourite song for ages.. :)
.........

happy chinese new year + balik kg + jem

tengok tu gambar.. banyaknya kereta.. huhu.. ni lah pengalaman pertama mengharungi jem berpuluh2 kilometer.. gambar ni tengah sibuk berhenti nak bayar tol bentong.. lepas tol ni jalan naik turun bukit.. adehh.. penat seyy bawak manual.. (-.-) .. ngantuk plak tu.. huhu.. ni belum lagi tengok kereta tersadai tepi jalan.. kalau ada hati nak berhenti rehat atau nak lepak tepi jalan pun dah takde space dah.. parking on side road is full house!! no spot available.. dasaat.. tak tau apa perasaaan orang duk kl dan biasa dengan jam ni.. isk2

masa bertolak : 4 petang waktu tempatan (kota bharu)
masa sampai : 5 pagi waktu ibu kota (kuala lumpur)
masa singgah : 1 jam
total masa perjalanan : 12 jam..

pengajaran dari pengalaman ni:
1. stay on the right side of the lane if possible - they (highway people) usually open 1 line on the other side of the road - totally different feeling driving melawan arus..
2. bring lotss of food and entertaiment.. you will be bored like hell even if you have partner.
3. bought plane ticket!!

footnote : eventhough it's only 3 days.. i feel like crap..
.................

Thursday, February 10, 2011

ever wonder..

ever wonder if you were somewhere else doing other things rite now? i know i am now..

teringin nak pegi satu tempat yang tak de orang kenal, boleh buat apa yang kita suka, tanpa stress, tanpa tanggungjawab.. as good or bad as it sound, susah la kan.. macam hidup tanda arah tujuan.. tapi ada 1 tempat dan perkara yang saya tak sabar tunggu nak buat.. iaitu
wwoffing.. tak yah keja dietitian.. keja ladang kat korea.. huhu..



footnote: stress dengan perkara2 kecil, adalah bahaya kepada kesihatan..

...

Wednesday, February 09, 2011

ss3 Malaysia~ i want to go.. !

Posts tagged “ss3 malaysia”
SS3 Malaysia Ticketing Info Released!
SUPER SHOW 3 TICKETING INFO

Super Show 3 – The Third Asia Tour
Date: SAT 19 March 2011
Time: 6 PM
Venue: Stadium Putra Bukit Jalil

Price:
•Rock Pitt RM 480
•Terrace Seats RM 480
•Balcony Seats RM 370
•Partial Restricted View RM 220


Launch of Ticket Sale Event for Super Junior’s SUPER SHOW 3 in Kuala Lumpur
Venue: Sungei Wang Mall
Date: 19th February 2011
Time: 10 AM – 10 PM


Online Ticket Sales at http://www.airasiaredtix.com/ (20 Feb – 19 March 2011)
available Online and at all AirAsiaRedTix outlets Island-wide (Malaysia) .
Time and Date (Start of Online/Outlet sales : 20th FEB 12 Noon


SOURCE: RUNNING INTO THE SUN

http://supershow3.wordpress.com/tag/ss3-malaysia/

footnote: mahalnya tikett.. huhu..

...

i just made a little confession..

they said loves hides behind every corner.. i must be walking in circles.. ~ @quotemafia

mungkin 2 kali cukup untuk saya mengatakan tidak..
orang kata ikut hati, mati.. ikut rasa, binasa..
tapi saya ikut hati dengan akal fikiran..
saya ikut rasa dengan tawakkal..
dan saya masih lagi positif..
kerana saya tau semua *perkara yang jadi ada hikmahnya..

p/s: *including blocking me from ur wall!!
.......

Saturday, February 05, 2011

muffin banana



ni muffin favourite saya.. sangat senang membuatnya.. nak kena rajin lenyek pisang je.. :) ni resipinya yang selalu saya buat - ayak siap2 tepung, serbuk penaik dan baking soda (dan serbuk kayu manis kalau suka -saya sangat suka!!) lepas tu simpan.. bila nak pakai.. amik je, tak yah pikir2 nak susah ayak tepung ke apa.. :)


bahan-bahannya :
3-4 biji pisang
1 1/2 cawan tepung
1 tsp baking soda
1 tsp serbuk penaik
1 tsp serbuk kayu manis
1/2 cawan gula
1/3 cawan mentega/ marjerin dicairkan
1 biji telur (dipukul)

cara membuatnya:
1. lenyek pisang macam nak buat cekodok. campur dengan gula dan majerin yang cair.
2. lepastu masukkan tepung, baking soda, sebuk penaik yang dah diayak. kacau.
3. letak dalam cawam muffin dan bakar - suhu 180c, 15-20min (kalau besar2 cam saya buat)
4. langkah terakhir adalah.... makan!! yeaayy.. :)

hmm yummy..