Pages

Sunday, April 15, 2012

kemamang kita mari..

assalamualaikum sebagai pembuka kata..

fuh, laammaaa giler tak update blog.. setahun tak update huhu.. last update tahun lepas kan.. lama tu.. huhu.. ni skrang berada kat opis baru letaknya di kemaman, terengganu.. dah jadi orang kemamang dah ambe.. ganu kiter!!

inilah, pintu masuk opis aku.. memandangkan aku mengamalkan polisi pintu sentiasa terbuka, maka pintu tu sentiasa la tergohong 24 jam.. kecuali time rehat aku nak mengadap Allah.. *nampak tak divider pink hitam tu.. cantik kan kaler dia.. baru je siap pilih kaler ngan pasang minggu lepas.. sejuk mata memandang.. ada style la sikit2 walaupun aku xnampak orang keja..*

aku pindah sini dah sebulan lebih sikit dah.. tak tau la nak kata baru ke lama sebulan tu.. sebabnya sesungguhnya aku masih tak biasa menyoping barang kat sini.. mahal siut!! ha kan dah kuar.. banyak2 tempat aku pg, kemaman la barang paling mahal aku jumpa.. seperti status fb aku minggu2 lepas ikan kembung aku beli RM13 sekilo.. mahal ke? aku pun tak tau berapa harga pasaran ikan kembong sekarang.. lama tak shopping ikan.. ;p

sebelum tu pernah pegi beli goreng pisang, memandangkan masa tu zaman keseorangan di rumah dan makan ada hiburan utama dikala keseorangan -huhu- maka singgah la beli goreng pisang kat tepi jalan sebelah hospital.. dengan tidak semena2 aku bertanya.. '' kak, seringgit berapa nih??'' kakak itu menjawab ''4 singgit'' aku dalam hati.. wah, 4 singgit?? ni macam beli kuih pagi ni- eh, sini kuih standad 3 singgit, mahal lagi- aduhh.. 1 bersamaan dengan sebelah biji pisang.. aku tak tau la hangpa kat luaq memang beli pisang rega camni.. tapi aku memang first time ni.. memang terkejut badak..

beli jugak la walaupun terasa kemahalannya.. adeh, pisang je pun kan kecoh berlebih.. sebab pisang tu la aku kecoh berlebih!! sebab aku suka makan pisang.. huhu.. lepas ni kena makan pisang asli je sejajar dengan nasihat aku kat patient selama ni.. makan yang ori, goreng2 ni banyak minyak, nanti gemoks!!

sekian update kali ni.. nanti free2 aku update lagi..

p/s : ateng p pulau kapas, firdaus p kk
aku : mode jeles giler...


hmm pada firasat aku semua orang kemaman kaya2 belake.. kecuali aku lah yang keja spital je ni..

2 comments:

..blindart.. said...

huhuhu... jalan2 last minit plan...

celine cute said...

bukan ko kat bandung ke skrang.. huhu..