Pages

Sunday, July 26, 2009

scuba diving course.. ;)

at last, last week amik lesen scuba diving.. memang sangat best.. *happy happy* -- akhirnya dapat jugak aku amik lesen ni.. geng amik ni 5 orang.. mie, poon, kak has dari kuching dan eddy dari kl.. ada skit la gambar dari kamera aku.. terkilan kamera aku tak de marin case tuk amik gambar dalam air.. huhu..

hari pertama dengar lecture je ngan tengok video.. ada 5 modul smua.. lepas satu modul ada quiz.. pastu dengan rega skali dapat buku manual.. ni bukunya.. ada exam.. jadi baca la buku sambil jawab exam.. mendanya tak la strict sangat.. yang penting paham konsep dan hafal la tiga patmenda yang patut tau masa dalam air.. pastu reti la baca jadual dia bagi..

berkarat tak muka masing-masing? hehe
hari kedua ngan ketiga, smua kat laut.. 2nd day kat pulau memutik.. 3rd day kat pulau sapi.. 4 kali dive. pagi dan petang..

ni assistant dive instructor kami.. namanya tulasi.. hehe.. indian guy with a cute smile.. ;p

nah.. tulasi lagi.. tengah breakfast

eddy, aku ngan kak has..

end of first day.. prasan tak wetsuit masing masing dah koyak rabak.. syiiann tul.. isk2

ni rehat tghari.. makan mi goreng.. order RM4. makan tuk 5 orang.. dalam gambar mie berposing dengan mi goreng.. hehe

titanic kunun.. kak has dan poon *smile*

ada lagi satu skill yang tak sempat (atau sengaja tak disempatkan) CESA-- ni teknik yang naik ke permukaan air dari 6m dengan 1 nafas.. ni emergency nya skill.. in case sronok ngat diving sampai lupa gas abis.. :) jadi ujung minggu ni.. pegi dive lagi..heeee~~.. plannya kat pulau tiga.. naik bot kayu 3 jam perjalanan dari kk.. ada dapur apa smua dalam bot.. bleh masak sendri katanya.. *apa nak masak ni??* hmm excited tul.. aku tak sabar tunggu sabtu..*wink wink*

p/s: stanby ubat mabuk banyak2.. ;p


Wednesday, July 22, 2009

kundasang + ranau lagi..

video

tengok ni dulu.. jap2 lagi update lagi..

Tuesday, July 14, 2009

riang ria berlari.. hehe

ujung minggu lepas dengan rajinnya aku ikut orang2 p berlari kat taman tun fuad, bukit padang.. tempat tu sangat la tak jauh dari umah aku.. jalan kaki je aku dari hospital.. ni gambar2 yang aku amik setelah aku format kamera aku.. (huhu..)


ramai giler orang.. penganjur tu kata tahun ni rekod.. dekat 3000 orang datang.. aku termasuk dalam statistik la tahun ni.. ;p

siap ada jualan2 lagi..

ni dalam 1/5 perjalanan la.. kawasan penuh dengan pokok2 kayu kat kawasan bukit..

juga ada kolam yang penuh dengan ikan yang aku tak tau apa spesisnya..


siap dapat sijil lagi.. model inuse : ida aka my new housemate.. (happy~~)

ni lah tarikan utama orang2 ni berlari.. sebab ada cabutan bertuah.. ada seratus cabutan bertuah haritu.. dan aku ngan ida tunggu sampai abis.. (semangat tak..??) hehe.. selian dari beskal2 macam kat atas ni, siap ada peti sejuk paras kepala orang, mesin basuh paras pinggang ngan tv home theatre lengkap ngan pakej astro bayar sendri.. (:p)

tapi tuah tak menyebelahi kitaorng.. satu hadia pun xdapat.. yang sipi adalah.. contohnya: no aku 9918.. skali depa cabut 9917.. hadiahnya mountain bike yang hensem.. sakit jiwa x?? huhu

Friday, July 10, 2009

jiwang jap..

there's always going to be another mountain..
i'm always going to want to make it move
always going to be an uphill battle
sometimes i'm gonna to have to lose
ain't about how fast i get there
ain't about what's waiting on the othe side
it's the climb..
- the climb by miley cirus

damn.. i miss him dearly.. huhu

Tuesday, July 07, 2009

saat ini..

last week officially kak yat and d geng moved out from the house and i got new housemate.. hehe.. hmmm..orang lain dah merata2 pindah randah.. tapi aku masih di sini.. ;o

pada saat ini aku masih bekerja di hospital mesra bukit padang.. tak tau bila aku akan dapat surat transfer.. kakti dah dapat tukar kuala krai.. aku ada terasa sikit jeles jugak.. sebab aku pun teringin nak balik bekerja kat kampung..

tapi takpe.. aku masih banyk menda yang aku nak buat sebelum aku dapat balik semenanjung.. pelan2 aku cari pengalaman dan enjoy tempat keja baru.. aku harap rezeki kat tempat baru ni lebih terbuka luas.. ;p

Thursday, July 02, 2009

pindah??

hmm.. rupanya kawan baru yang masuk umah aku dan baru lapor diri smalam tu rupanya penempatannya kat spital aku.. maknanya dia ganti aku kat sini, dan aku dapat pindah likas.. hehe..

perasaan skarang, tak tau nak cakap macamane.. sebabnya aku ada rasa sedih2 gak, sebab dah lama sangatkan aku kat sini.. nak masuk 6 tahun dah.. duk pejabat yang sama, kerusi yang sama, jumpa orang yang sama hampir setiap hari.. hmm.. lepas ni kena adaptasi tempat baru la pulak.. well, all the best to myself.. gambarimas!! (^_^)/

Wednesday, July 01, 2009

welcome new friend

officially harini aku akan dapat housemate baru.. dietitian baru posting ke hospital Queen.. budaknya grad UIA.. (anak murid awok ke fathin??) ;p

well anyway.. malam tadi dia datang dengan mak ngan kakaknya nak tgk umah.. pastu malam ni depa tumpang tidur umah sebelum naik flight esok malam.. aku terasa cam dejavu je smalam sebabnya baru sabtu lepas aku entertain makcik ngan cousin ateng jugak bertiga, adik kakak dan mak..

kakyat akan pindah ujung minggu ni (bersama2 kawan lain) pindah ke umah yang dekat ngan tempat keja derang , jadi tinggal la aku ngan kawan baru aku ni.. well kawan baru.. selamat datang ke sabah dan slamat memulakan usaha mencari rezeki di perantauan.. (^_^)